Preproste, sveže in zdrave aktivnosti v naravi bodo popestrile družinska doživetja.

Družinam približamo gozd in naravo, kjer se preko igrivih aktivnosti sprostijo in pridobijo nov zagon in veselje do igre in raziskovanja. Aktivnosti družine povežejo ter vsem članom prinesejo sprostitev, boljše počutje in nepozabno doživetje. Pridobljeno znanje pa z veseljem delijo s svojimi najbližjimi, saj je tovrstno navdušenje zelo nalezljivo!

Doživljanje narave

Preko zabavnih in poučnih aktivnosti bomo spoznavali rastline, živali in druge prebivalce gozdov. Kdo je kralj gozda? Sta sova in netopir prijatelja? Je lisica res tako zvita?

Domišljija bo imela prosto pot. Enkratna gozdna pustolovščina pa bo družino povezala ter vsem članom prinesla sprostitev, boljše počutje in nepozabno doživetje v neokrnjeni naravi.

Gorska pravljica

Ste se kdaj spraševali, kako so nastale gore? So jih res ustvarili velikani? Nepozabna dogodivščina v neokrnjeni gorski dolini nas bo popeljala v skrivnostni svet kamnin, gozdov in bistrih gorskih studencev. Raziskovali bomo, od kod pride voda, kako čista je in zakaj jo je potrebno varovati. Izmerili bomo hitrost potoka in ugotavljali, kdo teče hitreje: potok ali otroci? Spoznali pa bomo tudi nekaj vodnih bitij, tistih, ki so celo življenje v vodi, ali se vanjo zatečejo le v določenem življenjskem obdobju.

Preživetje v naravi, taborniške veščine

Ste se kdaj izgubili v gozdu? Brez hrane in zavetja? Naučili se bomo, kako pomembna je orientacija v gorah ter se pripravili na preživetje v neizprosni naravi.

Spoznavali bomo praktične pripomočke za orientacijo v naravi, si izdelali zemljevid ter poiskali zaklad, se naučili zgraditi zavetje in poiskati hrano ter našli pravo pot iz gozda.

Gozdne kopeli

Gozd je odlično zdravilo proti stresu, zato nam lahko pomaga okrepiti naše veščine sproščanja, regeneracije in povezanosti z naravo.

Z izbranimi pristopi gozdne kopeli ter doživljanja narave vam približamo tehnike sproščanja, regeneracije, mentalnega treninga v blagodejnem objemu gozda. Tako boste aktivirali lastne sposobnosti sprostitve, regeneracije, okrepili imunski sistem, povezanost s samimi seboj in z naravo.

Ljudska glasbila

Za vse, ki jih zanimajo zanimajo zvoki, glasbila, ročno delo, ljudska ustvarjalnost in naravni materiali, bo delavnica izlet v preteklost. Spoznavali bomo zvoke različnih živali ter si izdelali povsem naravna piščal iz lesa, ki bo obiskovalce spominjala na nepozabno doživetje.

Divja brata Kratt: preobleka bitij

S pomočjo preoblek bitij se bomo podali na nepozabno dogodivščino v živalski svet naših gozdov. Domišljija ima prosto pot, spoznavanje živalskih lastnosti, prehrane in  pomena varovanja pa navduši vsakogar.

Zverjaščeve dogodivščine

Tudi v naših gozdovih se skriva Zverjasec z družino. Obiskali ga bomo ter preko zabavnih iger spoznavali, kje ima brlog, s čim se hrani in kdo so njegovi prijatelji.